Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   A urmărit-o din Moldova până…

A urmărit-o din Moldova până în Italia şi a sechestrato lângă şcoală

Un cetăţean al R.Moldova de 22 ani, Oleg Turcan, aflat clandestin în Italia a fost arestat de către carabinierii din Pesaro, fiind acuzat de sechestrare de minore, transmite AGI news.  Victima, o tânără din Moldova de 17 ani, este domiciliată de câteva luni în Pesaro, împreună cu familia sa. Cei doi tineri se cunoşteau şi aveau o relaţie încă pe când se aflau în Moldova. Dar pentru că Oleg manifesta violenţă şi un comportament neadecvat, tânăra a fost nevoită să se ascundă.
Ea a hotărât să fugă în Italia, unde locuiau deja nişte rude. Băiatul nu a acceptat despărţirea şi a decis să intre clandestin în Italia, urmărind-o. Mai întâi a tot tachinato la telefon, apoi întreptindea vizite scurte la Pesaro. Fata a trăit patru luni de infern, presată în toate manierele să se întoarcă în Moldova.

În acest timp Oleg Ţurcan a fost reţinut de două ori pentru aflare clandestină în Italia, dar abia de cum ieşea de pe uşile poliţiei, începea din nou s-o urmărească cu mai multă insistenţă şi violenţă pe tânără.

Zilele trecute a decis să o sechestreze: a pândit în vecinătatea şcolii frecventată de minoră, apoi a atacato şi a constrânso să-l urmeze. Cei doi au dispărut într-o direcţie necunoscută.

Mama fetei, alertată de profesorii şcolari de faptul că fiica ei nu s-a prezentat în aulă şi având frică pentru situaţia fetei ei, a solicitat ajutoriul carabinierilor. Reprezentanţii poliţiei au dat de urma tinerilor în vecinătatea gării feroviare din Pesaro. La vederea lor fata s-a aruncat în braţele unuia dintre poliţişti. Sechestratorul ei a fost arestat şi dus în carcera din Pesaro. Băiatul va trebui să răspundă de sechestru de persoană, ameninţare şi este pusă în discuţie aflarea sa ulterioară în Italia.

Cristina Bucliş, Italia